Verzameling potten

Werkwijze

Indien u zich aangesproken voelt door wat ik te bieden heb, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een gesprek. In dat gesprek probeer ik er achter te komen wat uw tuinwensen zijn en zal ik u een werkwijze op maat voorstellen.

Voor een prettig verloop van het werkproces en een optimaal
eindresultaat vind ik een klik tussen u als klant en mij als uw adviseur van groot belang. Om tot een voor u passend tuinontwerp te komen, zal ik u o.a. de volgende vragen stellen:

Functionaliteit?

Hoe wilt u uw tuin gaan gebruiken?

  • Wilt u er heerlijk kunnen tafelen met vrienden of een feestje kunnen vieren?
  • Zit u graag in de zon, of wilt u een fijne schaduwplek om een boek te kunnen lezen?
  • Moet er een kliko staan?

Welke sfeer?

Strak en sober of juist romantisch en uitbundig?

  • Werkt u graag in de tuin of is een onderhoudsarme tuin meer iets voor u?
  • Heeft u wensen qua gebruik van materialen: gebiedseigen materiaal, FSC hout, of misschien ziet u graag toepassing van hergebruikt of herbruikbaar materiaal volgens het Cradle to Cradle principe?

Tuinontwerp

In dit eerste gesprek zal ik ook de kosten voor een ontwerp met u bespreken. U kunt dan besluiten om mij wel of geen opdracht te geven. Binnen 2 weken na het krijgen van uw opdracht kom ik weer bij u om mijn voorlopige tuinontwerp aan u te presenteren. Ik vraag u daarbij nadrukkelijk uw eerlijke commentaar te geven, zodat ik de nodige
aanpassingen kan doen. Het doel is immers om het voor u meest optimale en passende ontwerp te maken en dat bepalen we samen. De eventuele aanpassingen zal ik zonder meerkosten in een definitief tuinontwerp verwerken.
Binnen 2 weken kom ik bij u met een concept tuinontwerp.

Het beplantingsplan

Wanneer het tuinontwerp definitief is, volgt het beplantingsplan. Hierin ga ik samen met u op zoek naar passende beplanting, die in grote mate de sfeer die u wilt hebben in uw tuin zal gaan bepalen.

De uitvoering

Klant is koning: Om uw nieuwe tuin daadwerkelijk te realiseren zijn er verschillende werkwijzen mogelijk:
Misschien wilt u veel zelf doen (of zelfs alles) of geeft u de tuinaanleg graag in zijn geheel uit handen. Als u er voor kiest om veel zelf te doen, kan ik u waar nodig tijdens de aanleg begeleiden met o.a. het uitzetten van maten en hoogten, het bepalen van afschot e.d. en te voorzien van vele praktische tips.

Zo kunt u als handige leek toch tot een goed resultaat komen.
Mijn voorwaarde voor deze werkwijze is dat ik de benodigde materialen, gereedschappen en beplanting mag leveren. Als u het geheel uit handen wilt geven, krijgt u een gedetailleerde offerte die wij samen zullen doorspreken. Door de gedetailleerde uitwerking van de offerte kunt u verdere budgettaire afwegingen maken en weet u goed wat u voor uw geld kunt verwachten.

Duidelijke afspraken

Het uitgewerkte tuinontwerp, het beplantingsplan en de gedetailleerde offerte staan garant voor duidelijke afspraken. Wanneer u mij opdracht geeft voor de realisatie van uw tuin, maak ik met u duidelijke afspraken over de start en het verloop van de werkzaamheden. Weijs tuinen heeft geen eigen personeel, maar ik werk al jaren met een vaste ploeg ZZP-ers.
Dit zijn allen zeer hardwerkende, vakbekwame, maar vooral ontzettend gemotiveerde mensen die werkelijk verbluffend snel tot een zeer profesioneel resultaat komen.Projecten worden altijd achter elkaar afgemaakt. Op deze manier bent u snel uit de rotzooi. Daarbij is een prettige omgang met de klant net zo belangrijk als het eindresultaat.

Garantie

Bij Weijs Tuinen mag u het beste verwachten: Degelijke materialen op een duurzame manier verwerkt en kwaliteitsbeplanting op de juiste standplaats. Ik sta voor kwaliteit en biedt daarom de maximale garantie op alle leveringen en diensten.

Weijs Tuinen is aangesloten bij de branche organisatie VHG en alle leveringen en diensten worden gedaan onder de algemene consumentenvoorwaarden van de VHG.

Elke tuin wordt tevens opgeleverd met het VHG-garantiecertificaat waardoor de garantie ook juridisch bikkelhard is.

info@weijstuinen.com